Protestna nota zbog prisustva predstavnika Kosova na Obaminom skupu

Izvor: Cafe.ba, 30.Sep.2015, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestna nota zbog prisustva predstavnika Kosova na Obaminom skupu

Misija Srbije u UN uputila je protestnu notu svjetskoj organizaciji zbog prisustva predstavnika samoproglašenog Kosova na skupu o borbi protiv terorizma, koji su organizovale SAD.

Protestna nota upućena je u dogovoru sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, javio je RTS.

U UN ističu da je to privatan sastanak koji su SAD organizovale i da je zbog toga Kosovo bilo tretirano kao nezavisna država.

Izaslanik Rusije u UN Vitalij Čurkin >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << izrazio je protivljenje, rekavši da Amerika time na neki način i vrijeđa UN.

Mnogi su primijetili da je skup obezbjeđivala američka tajna policija, a ne policija UN, što je, takođe, neuobičajeno.

Premijer samoproglašenog Kosova Isa Mustafa je ocijenio da je učešće na samitu globalnih lidera u borbi protiv "Islamske države", koji je organizovao američki predsjednik Barak Obama, dokaz da je samoproglašeno Kosovo "značajan faktor u međunarodnoj zajednici".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.