Izvor: Piplmetar.rs, 25.Jun.2023, 12:30

Protesti na severu Kosova ušli su u 28. dan

Kosovo onlajndanas 11:22

foto FoNet/KosSev
Mirni protesti na severu Kosova ušli su u 28. dan, a Srbi iz Leposavića i Zvečana i ovog jutra okupili su se ispred opštinskih zgrada izražavajući svoj protest zbog nasilnih akcija Prištine, prisustva specijalaca Kosovske policije, nelegitimnih albanskih gradonačelnika, neosnovanih hapšenja i prebijanja Srba.
Ono što ih dodatno onespokojava je da se akcije Kosovske policije nastavljaju, uprkos zahtevima >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << EU za deeskalaciju situacije, ali ističu da se nadaju da će njihovi zahtevi biti ostvareni.
Ispred opštinskih zgrada u Zvečanu Leposaviću i dalje je značajan broj pripadnika Kfora.
Oni su posebno pojačali prisustvo u Lepsaviću, nakon što je kosovski ministar infrastrukture Eljbert Krasnići 16. juna došao da poseti novog gradonačelnika Ljuljzima Hetemija, koji je na izborima dobio samo 100 glasova, i koji četiri nedelje nije napuštao taj objekat.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Povezane vesti
Najnovije
Politika



Naslovna strana
Naslovna strana za 24. jun 2023.
Galerija



Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa
Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.


U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo,
Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.
– Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka



Opširnije
Izvor: Danas.rs

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Drecun: Smirivanje samo povlačenjem specijalaca i prestankom hapšenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2023, 09:35

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun, ocenio je danas da je namera Prištine dalja eskalacija situacije u pokrajini, koja se može smiriti jedino potpunim povlačenjem specijalaca tzv. Kosova sa severa i prestankom hapšenja Srba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.