Protesti na Kosmetu sutra u podne

Izvor: RTS, 22.Nov.2018, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti na Kosmetu sutra u podne

U srpskim sredinama na KiM, Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu sutra u podne će biti održan miran jednočasovni protest zbog uvođenja taksi na srpsku robu, kaže za Tanjug ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić.
Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić rekao je novinarima nakon zatvorenog dela sastanaka sa predsednikom Vučićem da su predstavnici Srba obavestili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsednika Srbije i državno rukovodstvo da ne mogu biti "nemi posmatrači" povodom mera Prištine.

Tim protestima će se tražiti od međunarodne zajednice da primora Prištinu da povuče odluku i najavio da će u suprotnom, od utorka, nastaviti proteste u drugom obliku.
"Nećemo dozvoliti da deca nemaju osnovne namirnice", rekao je Rakić i istakao da je situacija južno od Ibra još gora.
On je rekao i da će možda biti blokade puteva i da će se protesti održati u Zdravstvenom centru kao i u Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici.
"Priština našu ruku pomirenja uvek vidi kao našu slabost i nastavlja svojim putem", rekao je Rakić novinarima i dodao da je predsednik Srbije tražio od predstavnika Srba da protesti budu mirni.
Prema rečima Rakića, protesti će biti održani na više lokacija uz podršku radnika Kliničkog centra, u kojem postoje zalihe kiseonika za deset dana kao i uz podršku zaposlenih u Studentskom centru, koji ima zalihe hrane za sedam dana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra u srpskim sredinama mirni jednočasovni protest

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Nov.2018

BEOGRAD - U srpskim sredinama na Kosmetu - Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu sutra u podne biće održan mirni jednočasovni protest zbog uvođenja taksi Prištine od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, izjavio je ministar za povratak i zajednice u Vladi samoproglašenog Kosova Dalibor ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

U podne u srpskim sredinama protest protiv mera Prištine

Izvor: B92, 23.Nov.2018, 09:17

Kosovska Mitrovica, Beograd -- U srpskim sredinama na KiM - Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu, u podne će biti održan miran jednočasovni protest zbog uvodenja taksi na srpsku robu...Predstavnici Srba sa Kosova obavestili su juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sa kojim su imali sastanak,...

Nastavak na B92...

Srbi protestovali, čula se crkvena zvona, tu i Kfor FOTO

Izvor: B92, 23.Nov.2018

Kosovska Mitrovica -- U više srpskih sredina na KiM u podne su održani protesti zbog povećanja carina za 100 odsto na robu iz centralne Srbije, ali i hapšenja četvorice Srba...Protest Srba u mestu Rudare je zavšen. Sa tog protesta je zatraženo od Prištine ukidanje taksi od 100 odsto na srpske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.