Protest u Kosovskoj Mitrovici, Srbi traže slobodu kretanja

Izvor: Vostok.rs, 15.Jan.2017, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Kosovskoj Mitrovici, Srbi traže slobodu kretanja

Srbi sa Kosova i Metohije, zbog situacije u vezi sa vozom koji je trebalo da stigne sinoć iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu, održali su protestni skup u tom gradu. Više hiljada ljudi okupilo se na protestnom skupu, javlja izveštač RTS-a. Protest je protekao mirno, a okupljeni su nosili državne zastave i zastave kombinata “Trepča”

Protestu su prisustvovali građani sa severa Kosova, predstavnici Kancelarije Vlade Srbije za KiM, predstavnici opština sa srpskom većinom na Kosovu, studenti, predstavnici Srba u "kosovskim" institucijama i drugi.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković poručio je da je država Srbija u potpunosti uz njih i da brani njihovo pravo da se slobodno kreću, na taj način brani i slobodnu Srbiju.

"Ono što poručujemo Prištini i onima koji je podržavaju jeste ono što je premijer Aleksandar Vučić poručio sinoć - 17. mart 2004. godine više nikada neće moći da se ponovi. Time što pokušava da zaustavi slobodu kretanja, Priština neće moći od srpskih sredina da pravi geta gde bi im odgovarali vozovi koji idu u jednom pravcu", rekao je Petković.

Na skupu su govorili predstavnici Srba iz više delova Kosova i Metohije.

Pretnju putničkom vozu Srbi sa Kosova i Metohije doživljavaju kao ugnjetavanje i zastrašivanje.

Voz je iz Beograda pošao ka Kosovskoj Mitrovici juče u 8.30, a oko 16.30 zaustavljen je u Raški na poslednjoj stanici pre administrativne linije sa Kosovom.

RTS

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Protest u Kosovskoj Mitrovici: Srbi traže slobodu kretanja

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jan.2017

KOSOVSKA MITROVICA - Protetsni skup Srba održan je danas u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, sa kog je poručeno da zvanični Beograd neće dozvoliti nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji i zatraženo poštovanje prava na slobodu kretanja...Protest je održan u centru grada ispred spomenika Knezu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.