Protest taksista u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: RTS, 09.Dec.2018, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest taksista u Kosovskoj Mitrovici

Zbog diskriminatosrskih mera Prištine uvođenjem takse od 100 odsto na robu iz Srbije u Kovskoj Mitrovici protestovali su i taksisti.
Taksisti su vozili kroz centar Kosovske Mitrovice, pored stanice kosovske policije i drugih institucija privremenih vlasti u Prištini, i sirenama izrazili svooje nezadovoljstvo zbog uvođenja taksi na uvoz robe iz Srbije.

"Na ovaj način mi želimo da iskažemo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naš bojkot, mirnim, gandijevskim putem. Naš revolt i da apelujemo na međunarodnu zajednicu, na sve kompetentne i relevantne ustanove da utiču na Prištinu da smanje carinske dažbine", rekao je Nemanja Đorđević iz Udruženja profesionalnih tasista.
Na administrativnom prelazu Jarinje gotovo da i nema više kamiona sa srpskom robom. Uprava kosovske carine objavila je podatak da je za samo 15 dana od uvođenja takse od 100 odsto, promet odnosno vrednost uvežene robe iz Srbije manja za 20 miliona evra.
Stručnjaci procenjuju da će na mesečnom nivou taj iznos biti više od 40 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Kosovskoj Mitrovici protest taksista zbog taksi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2018

U severnoj Kosovskoj Mitrovici danas su, zbog uvođenja taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, protestvovali taksisti, koji su sirenama izrazili svoje nezadovoljstvo zbog te odluke...Oni su vozili kroz centar severne Kosovske Mitrovice, pored stanice kosovske policije i drugih institucija privremenih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Studenti nastavili mirne proteste u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: RTS, 10.Dec.2018, 13:46

U Kosovskoj Mitrovici nastavljeni su mirni protesti srpskih studenata prištinskog Univerziteta privremeno izmeštenog u Kosovskoj Mitrovici, porukom o ugroženosti zbog radikalnih i diskriminatorskih mera vlade u Prištini. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.