Privođenje Haradinajevog brata: Stranka potvrđuje, porodica demantuje

Izvor: B92, 18.Jul.2019, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privođenje Haradinajevog brata: Stranka potvrđuje, porodica demantuje

Brat premijera Kosova Ramuša Haradinaja, priveden je pa pušten na austrijskoj granici - prvo je potvrđeno iz Haradinajeve stranke, a zatim porodica demantuje.

Prištinski list Zeri naveo je da je Daut Haradinaj, zamenik predsednika Alijanse za budućnost Kosova i brat premijera privremenih prištinskih institucija, Ramuša Haradinaja, bio priveden u četvrtak po poternici koju je za njim raspisala Srbija.

"Daut Haradinaj je bio priveden u Beču,u Austriji, po poternici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije, ali je odmah pušten da nastavi put", potvrdio je za Zeri portparol ABK, Muharem Nitaj.

Nakon informacije da je Daut Haradinaj uhapšen na autrijskoj granici, članovi njegove porodice negiraju i tvrdi da je to bila samo rutinska kontrola koja je trajala 10-15 minuta.

Daut Haradinaj je po dolasku u Beč na svom fejsbuk profilu objavio fotografiju, uz komentar: "Uživo iz Beča".

U međuvremenu, članovi porodice Haradinaj izjavili su KTV-u da Daut nije saslušavan i da ga policija nije privodila.

"Nije bilo saslušanja policije niti bilo čega sličnog. To je bila jednostavna kontrola koja je trajala 10 do 15 minuta" “, rekla je Anita Mukaj-Haradinaj, prenela je prištinska Koha.

Daut Haradinaj otputovao je u četvrtak u Austriju, a izvori na koje se poziva KosovaPreš-potvrdili su da je nakon kraćeg zadržavanja na austrijskoj granici Daut Haradinaj pušten da nastavi putovanje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.