Priština ukinula taksu na sirovine, od 1. aprila kraj taksi na svu robu

Izvor: RTS, 20.Mar.2020, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština ukinula taksu na sirovine, od 1. aprila kraj taksi na svu robu

Kosovska vlada usvojila je odluku premijera Aljbina Kurtija o ukidanju takse na sirovine iz centralne Srbije I BiH, dok se od prvog aprila očekuje ukidanje takse na sve vrste robe i proizvoda.
Vlada je tu odluku donela večeras na telefonskoj sednici. Za odluku su glasali ministri iz pokreta Samoopredeljenje i ministrica manjinskih nesrpskih zajednica Emilija Redžepi.

Ministri Demokratskog saveza >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nisu glasali, a dva srpska ministra bila su uzdržana.
Kosovski premijer Aljbin Kurti potvrdio je vladinu odluku o ukidanju takse na sirovine iz centralne Srbije i BiH, i naveo da će od ponoći za transport sirovina biti otvoreno šest administrativnih prelaza.
Na svom Fejsbuk nalogu, Kurti je naveo da će do 1. aprila, kosovska vlada doneti još jednu odluku – o nametanju mera punog reciprociteta.
U odluci kosovske vlade sa današnje sednice navodi se da će do prvog aprila kosovska vlada ukinuti odluku od 21. novembra 2018 godine kojom je vlada Ramuša Haradinaja na srpsku i robu iz Bosne i Hercegovine uvela taksu od 100 odsto.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

USVOJENO Posle 15 meseci, Priština UKIDA TAKSE na srpsku robu

Izvor: Blic, 20.Mar.2020

Kosovska vlada usvojila je večeras odluku o ukidanju taksi na sirovine iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovina.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.