Priština podigla 33 optužnice, na kojima je 89 osoba; Većina je u Srbiji VIDEO

Izvor: B92, 08.Dec.2023, 13:05

Priština podigla 33 optužnice, na kojima je 89 osoba; "Većina je u Srbiji" VIDEO

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je 33 optužnice za navodne ratne zločine protiv 89 osoba, izjavila je danas tužiteljka Drita Hajdari.

Ona je na konferenciji za medije rekla da se optužnice odnose na navodne zločine počinjene u Dubravi i Meji.

"Izvršioci ovih krivičnih dela nisu na Kosovu. Većina njih je u Srbiji, dok su svedoci na Kosovu, što predstavlja veliki problem za podizanje optužnica, pošto ne možemo podići optužnice bez saslušanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osumnjičenih", tvrdi ona.

Dodala je da su po završetku sukoba na Kosovu i Metohiji isključivu nadležnost za procesuiranje ratnih zločina na Kosovu i Metohiji imali UNMIK, a potom i EULEX, dok je Specijalno tužilaštvo u Prištini nadležnosti počelo da dobija od 2016. godine, procesuiranje slučajeva su započeli 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Specijalno tužilaštvo podiglo 33 optužnice za ratne zločine na Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Dec.2023

Specijalno tužilaštvo Republike Kosovo saopštilo je da je do sada podiglo ukupno 33 optužnice, protiv 89 osoba, za ratne zločine na Kosovu. "Nikakva nacionalnost, bilo srpska, albanska, bošnjačka, crnogorska, nije na bilo koji način istaknuta. Pravdu ćemo učiniti jednakom za sve. Imamo i slučajeve...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

OPTUŽNICE ZA RATNE ZLOČINE IZ PRIŠTINE 89 osumnjičenih, većina locirana u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2023

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo 33 optužnice za navodne ratne zločine protiv 89 osoba, većina locirana u Srbiji...Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je 33 optužnice za navodne ratne zločine protiv 89 osoba, izjavila je danas tužiteljka Drita Hajdari...Ona je na konferenciji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.