Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2023, 21:10

OPTUŽNICE ZA RATNE ZLOČINE IZ PRIŠTINE 89 osumnjičenih, većina locirana u Srbiji

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo 33 optužnice za navodne ratne zločine protiv 89 osoba, većina locirana u Srbiji.

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je 33 optužnice za navodne ratne zločine protiv 89 osoba, izjavila je danas tužiteljka Drita Hajdari.

Ona je na konferenciji za medije rekla da se optužnice odnose na navodne zločine počinjene u Dubravi i Meji.

- Izvršioci ovih krivičnih dela nisu na Kosovu. Većina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njih je u Srbiji, dok su svedoci na Kosovu, što predstavlja veliki problem za podizanje optužnica, pošto ne možemo podići optužnice bez saslušanja osumnjičenih - tvrdi ona.

Dodala je da su po završetku sukoba na Kosovu i Metohiji isključivu nadležnost za procesuiranje ratnih zločina na Kosovu i Metohiji imali UNMIK, a potom i EULEX, dok je Specijalno tužilaštvo u Prištini nadležnosti počelo da dobija od 2016. godine, procesuiranje slučajeva su započeli 2018. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.