Priština: Iseljavanje ambulante

Izvor: B92, 29.Mar.2012, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Iseljavanje ambulante

Priština -- Pripadnici Kosovske policije pokušali su danas da isele ambulantu u centru Prištine koju koriste preostali Srbi u tom gradu.

Ambulanta se nalazi u zgradi u kojoj se nalazi Kosovska policija.

Prema prvim infromacijam, u ambulanti se nalaze dr Slavica Čanković, kao i medicinska sestra, higijeničarka i nekoliko pacijenata.

"Oni koji bi trebalo da nas štite pokušavaju da nas isele", rekla je doktorka Čanković za B92 i dodala da je danas predstavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Misije OEBS na Kosovu posetio ambulantu i obećao da će učiniti sve što može kako bi se iseljenje ambulante odložilo.

Lekarka je rekla da su pripadnici KPS najavili da će ambulantu iseliti danas ili u toku noći.

Kosovska policija je do sada nekoliko puta pokušala da iseli ambulantu, koja se u zgradi nalazi od 1999. godine. Poslednji od mnogih pokušaja bio je pre pet meseci.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priština: Na silu iseljavaju srpsku ambulantu! (FOTO)

Izvor: S media, 29.Mar.2012

U Prištini se danas odvija prava drama zbog nasilnog iseljavanja ambulante koju koriste Srbi. Tri medicinske radnice i higijeničarka ne žele da napuste prostorije u kojima godinama već pružaju medicinsku pomoć Srbima kojima je potrebna stručna zdravstvena pomoć...Doktorka Slavica Čanković izjavila...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.