Pripreme ceremonije za vojsku Kosova u punom jeku

Izvor: Mondo, 07.Dec.2018, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreme ceremonije za "vojsku" Kosova u punom jeku

Vlada Kosova preduzima poslednje pripreme za ceremoniju stvaranja "vojske" Kosova 14. decembra, pa su tako u ime kosovskog premera Ramuša Haradinaja poslate i pozivnice zvanicama, prenosi danas Gazeta Blic.

Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

 U ime Ramuša Haradinaja, kosovskog premijera, zvanice su pozvane da prisustvuju ovoj ceremoniji 14. decembra 2018. u 17 časova, u "kasarni Adem Jašari" u Prištini.

Kosovski zamenik ministra obrazovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Muhamet Keljmendi je na Facebooku pozvao sve Albance, gde god živeli, da dobrovoljno finansijski podrže kreiranje i naoružavanje "vojske Kosova".

Napisao je da "postoje pretnje i sa severa i sa juga, a Albanci su između srpskih i grčkih neofašističkih napada. Da pomognemo našoj vojsci".

Haradinaj odgovorio NATO!

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg naglasio je u četvrtak u razgovoru sa kosovskim premijerom i srpskim predsednikom da takav potez dolazi u loše vreme, da ide p rotiv saveta mnogih NATO saveznika i može da ima negativne posledice na budućnsot Kosova.

On je rekao da će, ukoliko mandat Kosovskih snaga bezbednosti bude evoluirao, NATO morati da ispita nivo svog angažmana sa Kosovskim snagama bezbednosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.