Pri kraju plan integracije severa?

Izvor: B92, 11.Maj.2012, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pri kraju plan integracije severa?

Priština -- Politički savetnik kosovskog premijera Dukađin Gorani izjavio da kosovske institucije privode kraju plan za integraciju severa Kosova.

Prema njegovim rečima, rešenje bi trebalo tražiti tražiti u razgovoru vlasti u Prištini i Srba sa severa, a da Beograd u tome treba samo da pomogne.

Gorani je rekao i da je u izradi i pri kraju integracioni plan za sever Kosova, da je plan, kako je ocenio, veoma povoljan i da smatra da će se njime kreirati početna platforma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << normalizacije stanja.

On je KIM radiju rekao da sve ipak zavisi od nivoa političke volje stanovništva na severu Kosova, koje vlast u Prištini želi da afirmiše i ohrabre da "prihvate realnost".

Gorani je ocenio da je najrealnije rešenje za sever Kosova Ahtisarijev plan, ali da njegovo sprovođenje sprečavaju "tamošnje kriminalne grupe", zbog kojih ni posle trinaest godina nema reda i mira na severu.

"Kočnica za sever je čudna kombinacija ideološkog negodovanja ali i stvaranje politike straha kod stanovništva od strane grupa čiji je krajnji interes više vezan za kriminal nego politički otpor", rekao je on.

Savetnik kosovskog premijera je dodao da bi, kada je u pitanju normalizacija stanja na severu, kosovska vlada najviše želela da sa tamošnjim predstavnicima Srba otpočne direktne razgovore.

"To bi bilo najbolje i najefikasnije, a Beograd bi u tom slučaju samo trebalo da pomogne", rekao je Gorani.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovska vlada završava plan za sever Kosova

Izvor: Beta, 11.Maj.2012

ČAGLAVICA, 11. maja 2012. (Beta) - Politički savetnik kosovskog premijera Dukadjin Gorani izjavio je da kosovske institucije privode kraju plan za integraciju severnog Kosova, prenosi u petak Radio KiM iz Čagl.

Nastavak na Beta...

Gorani: Pri kraj plan za integraciju severa Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Maj.2012

Politički savetnik kosovskog premijera Dukađin Gorani izjavio da kosovske institucije privode kraju plan za integraciju severa Kosova, koji je, kako je ocenio, veoma povoljan i njime će stvoriti početna platforma za normalizaciju stanja. Prema njegovim rečima, rešenje bi trebalo tražiti u razgovoru...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Uskoro plan za integraciju severa Kosova

Izvor: Šumadija Press, 11.Maj.2012

Politički savetnik kosovskog premijera Dukađin Gorani izjavio je da kosovske institucije privode kraju plan za integraciju..

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.