Izvor: RTS, 08.Avg.2020, 19:06

Presečen lanac trgovine ljudima u Gostivaru, uhapšen vlasnik restorana

Tokom pretresa ugostiteljskog objekta u selu Dobridol, Gostivar u Severnoj Makedoniji pronađene osobe iz Severne Makedonije, Albanije i sa Kosmeta. Vlasnik restorana osumnjičen za trgovinu ljudima.
Tokom pretresa ugostiteljskog objekta u gostivarskom selu Dobridol, pronađeno je deset žena starosti od 21 do 39 godina.

Tri žene su iz Severne Makedonije, šest iz Albanije i jedna sa Kosova.
One su zajedno sa vlasnikom ugostiteljskog objekta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << R. B. (46) privedene u policijsku stanicu Gostivar zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo trgovine ljudima.
Protiv njih će biti podnet odgovarajući postupak.
Severna Makedonija je pre 15 godina bila regionalni centar trgovine belim robljem. Preko ove zemlje je ka Kosovu i Albaniji i dalje ka zapadnoj Evropi prebacivano na hiljade žena, žrtava ovog zločina.
Jedan od ključnih igrača u toj mreži, Dilaver Bojku, poznat i po nadimku Leku, ubijen je 2017. ispred svoje kafane u Strugi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

UHAPŠEN GAZDA KAFANE ZBOG TRGOVINE LJUDIMA: Policija upala u lokal u Gostivaru i uhapsila i 10 žena!

Izvor: Kurir, 08.Avg.2020

Prilikom policijskog pretresa ugostiteljskog objekta u mestu Dobri Dol kod Gostivara u Severnoj Makedoniji, priveden je vlasnik zbog sumnje na trgovinu ljudima.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.