Preminuo Milorad Trifunović

Izvor: KMnovine.com, 26.Nov.2020, 12:08

Preminuo Milorad Trifunović

Preminuo Milorad Trifunović Koordinator Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih na KiM, Milorad Trifunović preminuo je juče u 73-oj godini života.




Trifunović je rođen u selu Slakovce, kod Vučitrna 1948. godine. Pune 22 godine nesebično je davao sebe u traganju i borbi se da se sazna istina o sudbini njegovog brata, koji je među prvima kidnapovan na Kosovu i Metohiji, ali i o svima koji su nestali tokom tragičnih zbivanja na ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << prostoru. Jedan je od osnivača Resurnog centra za nestale osobe.

Bio je sjajan kolega i divan prijatelj, uvek spreman da podeli savet, primer visokog integriteta i energije. Milorad je bio iskreno topla i divna osoba i veoma će nam nedostajati. Uvek ćemo ga se sećati i negovaćemo divne uspomene na vreme koje smo imali čast da delimo sa njim“, napisale su Trifunovićeve kolege iz Resurnog centra na zvaničnom fejsbuk profilu.

Milorad Trifunović biće sahranjen danas, 26. novembra, na groblju u Rudaru kod Zvečana.

* * *




Ako ste stigli dovde, onda treba da znate i ovo:
KM novine su jedini potpuno nezavisni medij sa Kosova i Metohije
i to sa ponosom ističemo. Ali... sloboda ipak košta, kao i borba.
Da bi smo mogli i dalje realno da izveštavamo o onome što drugi iskrivljeno predstavljaju ili prećutkuju, potrebna nam je vaša
podrška jer sve što radi u korist istine o Srbiji i njenom narodu, danas je prepušteno sebi. Tako je i sa nama.
Klikom na polje ispod, iznosom koji sami određujete, pomažete da nastavimo da trajemo!






 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:  M. Trifunović: Zašto se do sada nije sudilo za zločine UĆK počinjene nad Srbima? - KM NovineOdbijanje osnivanja suda za zločine UĆK svedoči o činjenici da ne postoji strana, uključujući i srpsku, koja želi da o njima iznese istinu pred javnost. Sama ideja o osnivanju suda dolazi posle 17 godina od kada su počinjeni najstrašniji zločini šiptarskih terorista. Dokaza više gotovo da nema, arhive se ne otvaraju pa je i to nedostupno.

PROČITAJTE JOŠ:  Trifunović: Zajedno sa Šiptarima tražimo sve nestale - KM NovineKoordinator Udruženja za nestala lica na Kosovu i Metohiji Milorad Trifunović rekao je da su to udruženje i Udruženje nestalih Albanaca sa porodicama nestalih dogovorili da sve nestale traže zajedno. Nakon skupa "Nevladina udruženja za nestala lica- Primer najboljih praksi i saradnje između zajednica" u Prištini, Trivunović je agenciji Beta izjavio da je politika i dalje glavna prepreka u rešavanju sudbine nestalih Srba i Albanaca.

PROČITAJTE JOŠ:  Osvajanje ćuprije predajom - KM NovinePredajom mosta u Kosovskoj Mitrovici, Vučić je utro put nestanku Srba u ovom gradu, a možda i u Južnoj Pokrajini. Srpska Vlada na čelu sa Vučićem i Dačićem sve čini da realizuje svoj dogovor o prodaji sunarodnika na KiM i njihovom trajnom uklanjanju sa ovih prostora.




KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju



Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.