Izvor: RTS, 25.Nov.2020, 17:20

Preminuo Milorad Trifunović, koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na Kosovu i Metohiji

Koordinator porodica kidnapovanih i nestalih Srba na Kosovu i Metohiji, Milorad Trifunović, preminuo je danas, saopšteno je iz Resursnog centra za nestale osobe.
"Bio je sjajan kolega i divan prijatelj, uvek spreman da podeli savet, primer visokog integriteta i energije. Njegovom smrću svi oni koji su ga poznavali izgubili su visoko inteligentnu, živahnu osobu retke ljubaznosti i šarma. Milorad je bio iskreno topla i divna osoba - i veoma će nam nedostajati. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Uvek ćemo ga se sećati i negovaćemo divne uspomene na vreme koje smo imali čast da delimo sa njim", napisale su Trifunovićeve kolege uz objavu da je preminuo.

Saučešće porodici preminulog Trifunovića izjavio je američki ambasador na KiM, Filip Kosnet, navodeći da "njegovo vođstvo i doprinos međuetničkom dijalogu, pomirenju i tranzicionoj pravdi predstavljaju trajni primer kosovskim liderima".
Trifunović se traganjem za nestalima i kidnapovanima, među kojima je i njegov brat, bavio od okončanja sukoba na Kosovu i Metohiji 1999. godine. 
Saučešće Petra PetkovićaDirektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju uputio je u ime Kancelarije i svoje ime, porodici i kolegama, upućujem izraze najdubljeg saučešća povodom smrti koordinatora i jednog od osnivača multietničkog Resursnog centra za nestala lica na Kosovu i Metohiji, Milorada Trifunovića.
"Pamtićemo ga kao savesnog i plemenitog saradnika i neumornog borca za pravdu i istinu o nestalima, za uspostavljanje međunacionalnog dijaloga o ovoj teškoj i osetljivoj temi, za bolji i humaniji život svih građana Kosova i Metohije. Deleći sa vama osećanje tuge i bola, Srbi sa Kosova i Metohije, zaposleni u Kancelariji za Kosovo i Metohiju i ja lično, ostaćemo mu na svemu tome večno zahvalni", navodi se u saučešću.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koordinator za nestala lica na KiM Milorad Trifunović umro od korone

Izvor: Blic, 25.Nov.2020

Koordinator multietničkog Resursnog centra za nestala lica na Kosovu i Metohiji Milorad Trifunović preminuo je danas, saopštio je na Fejsbuk profilu Resursni centar za nestale osobe.

Nastavak na Blic...

Preminuo Milorad Trifunović

Izvor: KMnovine.com, 26.Nov.2020, 12:08

Preminuo Milorad Trifunović Koordinator Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih na KiM, Milorad Trifunović preminuo je juče u 73-oj godini života......Trifunović je rođen u selu Slakovce, kod Vučitrna 1948. godine. Pune 22 godine nesebično je davao sebe u traganju i borbi se da se sazna...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.