Premijeri Holandije i Luksemburga ohrabruju Kosovo da prihvati zahteve EU o deeskalaciji na severu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jul.2023, 11:35

Premijeri Holandije i Luksemburga ohrabruju Kosovo da prihvati zahteve EU o deeskalaciji na severu

Premijeri Holandije i Luksemburga, Mark Rutte i Xavier Bettel, pozvali su iz Prištine na deeskalaciju situacije na severu Kosova i povratak dijalogu o normalizaciji odnosa. Premijeri su nakon sastanka sa kosovskim kolegom Aljbinom (Albin) Kurtijem poručili da bi Kosovo i Srbija trebalo da prihvate predlog EU o smirivanju tenzija. "Verujem da je tako nešto neophodno ne samo zarad mira i stabilnosti u regionu, već i zbog daljeg napretka ka evropskim integracijama", rekao je Rutte...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti posle sastanka sa premijerima Holandije i Luksemburga: EU da pomogne Kosovu u suočavanju s autokratijom

Izvor: Danas, 04.Jul.2023

Kosovski premijer Aljbin Kurti kazao je da je Kosovo opredeljeno za normalizaciju odnosa, i da u dijalogu sa Srbijom želi evropsko rešenje, kao i da se sporazumi sprovode bezuslovno, piše Kosovo online prenoseći Reporteri.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.