Premijer Makedonije Zoran Zaev o kosovskom pitanju: Podržavamo pozitivno rešenje koje će unaprediti život i Srba i Albanaca!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2018, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Makedonije Zoran Zaev o kosovskom pitanju: Podržavamo pozitivno rešenje koje će unaprediti život i Srba i Albanaca!

Zvaničnik je izrazio stav o pitanju Kosova

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je da rešenje za Kosovo mora da bude takvo da unapredi život i Srba i Albanaca na Kosovu i da donese mir.

Pročitajte i:

- Makedonija podržava pozitivno rešenje za Kosovo. Rešenje koje će da unapredi život i Srba i Albanaca. Rešenje koje će garantovati i bezbednost i mir i Srbiji i Kosovu. Svi lideri u regionu treba da budu ujedinjeni u cilju zajedničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mira - rekao je Zaev na graničnom prelazu Preševo, na jugu centralne Srbije, na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zaev i Vučić sastali su se da bi razgovarali o objedinjenom graničnom prelazu izmedju Srbije i Makedonije.

- Zahvalan sam premijeru Zaevu na njegovom odnosu prema dijalogu s Prištinom - rekao je Vučić.

Upitan o referendumu o sporazumu Skoplja i Atine o imenu Makedonije, Vučić je rekao da ne voli da se meša u unutrašnje stvari drugih zemalja i da će podržati sve što vodi stabilnosti.

- Niti imam pravo da nekoga pozivam ili ne pozivam, to bi bilo nefer. Sve što doprinosi regionalnoj stabilnosti jeste od značaja za ceo region - rekao je Vučić upitan da li će pozvati Srbe u Makedoniji da glasaju na referendumu o imenu te zemlje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.