Predstavnici Srpske liste sastali se u Prištini za Pahorom

Izvor: RTS, 13.Feb.2018, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici Srpske liste sastali se u Prištini za Pahorom

Predstavnici Srpske liste sastali su se u Prištini sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom, koji se saglasio da je potrebno da se započene formiranje Zajednice srpskih opština, jer je njeno formiranje međunarodna obaveza kosovskih institucija.
Predstavnici Srpske liste su Pahoru, koji je u poseti Prištini, predočili da je za Srbe na Kosovu i Metohiji od najvećeg interesa očuvanje mira i bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao preduslova za opstanak, ali i povratak Srba, kao i uspostavljanje Zajednice srpskih opština u skladu sa Briselskim sporazumom.
Na sastanku su ispred Srpske liste učestvovali zamenik premijera i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, potpredsednik kosovske skupštine Slavko Simić, šef poslaničke grupe Saša Milosavljević, predsednik skupštinskog odbora za prava i interese zajednica i povratak Igor Simić i poslanica Jasmina Živković, saopštila je Srpska lista.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.