Izvor: RTS, 15.Jun.2021, 15:59

Predstavnici Srpske liste preneli zabrinutost američkom ambasadoru zbog bezbednosti

Predstavnici Srpske liste preneli su američkom ambasadoru u Prištini Filipu Kosnetu zabrinutost zbog bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji, posebno u povratničkim sredinama, i sve učestalijih incidenata čija je meta Srpska pravoslavna crkva.
Sa Filipom  Kosnetom su u severnom delu Mitrovice razgovarali ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, šef poslaničke grupe Srpska lista u kosovskoj skupštini Igor Simić i gradonačelnici četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << opštine sa severa KiM, Milan Radojević, Vučina Janković, Srđan Vulović i Zoran Todić.

U saopštenju Ministarstva za povratak navodi se da su istakli da će, kao predstavnici Srba u centralnim i lokalnim institucijama, učiniti sve da se položaj srpskog naroda na KiM poboljša.
"Narod nam je dao legitimitet da radimo na svim poljima kako bi uslovi u kojima danas Srbi žive bili daleko bolji. To poverenje želimo da opravdamo i zbog toga ćemo se nesebečno i neprestano zalagati na poboljšanju uslova života", rekao je Rakić.
Tokom današnje posete ambasador Kosnet je zajedno sa sagovornicima prošetao Severnom Mitrovicom.  
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.