Predsednik Srpske liste osudio napad na novinarku u Prištini

Izvor: RTS, 13.Maj.2017, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Srpske liste osudio napad na novinarku u Prištini

Predsednik Srpske liste Slavko Simić osudio je sinoćnji napad na novinarku Arbanu Džaru u Prištini ističući da takvi događaji ne smeju da budu deo naše budućnosti.
"Siguran sam da novinari na Kosovu i Metohiji obavljaju svoje poslove profesionalno i to u vrlo otežavajućim uslovima, ali poštujući pre svega najviše etičke i profesionalne standarde. Nikako ne smemo dozvoliti da novinari postanu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << laka meta, i zato nadležni organi moraju preduzeti uverljive rezultate u vođenju istrage oko ovog i sličnih slučajeva u kojima su napadnuti novinari", naveo je Simić u pisanoj izjavi za medije.
On je izrazio uverenje da će nadležni organi sprovesti temeljnu i brzu istragu i privesti pravdi odgovorne osobe.
Kosovska policija saopštila je da je sinoć na ulici u Prištini pretučena Arbana Džara, za koju AP navodi da je poznata tamošnja novinarka i političarka.
Navodi se da je Džaru, koja se nedavno učlanila u do skoro vladajuću Demokratsku partiju Kosova, napala grupa ljudi i da motiv napada nije još utvrđen.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tanin osudio napad na novinarku u Prištini

Izvor: Blic, 13.Maj.2017

Šef Misije UN na Kosovu (UNMIK) Zahir Tanin osudio je danas napad na novinarku Arbanu Džaru, poručivši da bi počinioce napada trebalo "suočiti sa punom snagom zakona"...Kosovska policija saopštila je da je sinoć na ulici u Prištini pretučena Arbana Džara, za koju AP navodi da je poznata tamošnja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.