Izvor: Blic, 13.Maj.2017, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanin osudio napad na novinarku u Prištini

Šef Misije UN na Kosovu (UNMIK) Zahir Tanin osudio je danas napad na novinarku Arbanu Džaru, poručivši da bi počinioce napada trebalo "suočiti sa punom snagom zakona".

Kosovska policija saopštila je da je sinoć na ulici u Prištini pretučena Arbana Džara, za koju AP navodi da je poznata tamošnja novinarka i političarka.

Navodi se da je Džaru, koja se nedavno učlanila u do skoro vladajuću Demokratsku partiju Kosova, napala grupa ljudi i da motiv napada nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << još utvrđen.

"Snažno osuđujem napad na Džara Arbanu i želim joj brz oporavak. Počinioci bi trebalo da se suoče s punom snagom zakona", naveo je Tanin u tvitu objavljenom danas na nalogu UNMIK-a na Tviteru.

Na fotografijama koje su objavili kosovski mediji vide se masnice i ogrebotine na licu Džare koja leži u bolničkom krevetu.

"Nakon pružene pomoći u bolnici ona je u stabilnom stanju", saopštila je policija.

AP navodi da je Džara 2015. primila Međunarodnu nagradu za hrabre žene koju dodeljuje Stejt department i da je poznata po pisanju o korupciji, islamskim ekstremistima i politici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kosovo: Oštre osude napada na novinarku

Izvor: Blic, 13.Maj.2017

Najviši zvaničnici i međunarodni predstavnici na Kosovu danas su najoštrije osudili napad na bivšu glavnu i odgovornu urednicu dnevnika Zeri Arbanu Džaru i zatražili kažnjavanje odgovornih...Saopštili su da su šokirani napadima na ljudske vrednosti i pozvali institucije reda i zakona da otkriju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.