Predlog o ukidanju Suda za OVK dostavljen kosovskoj Vladi

Izvor: B92, 22.Jan.2018, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog o ukidanju Suda za OVK dostavljen kosovskoj Vladi

Priština -- Predsedništvo Skupštine Kosova odlučilo je da predlog 42 poslanika za ukidanje Specijalnog suda dostavi Vladi Kosova na mišljenje i stavljanje u proceduri.

Šef poslaničke grupe Samoopredeljenja Glauk Konjufca rekao je da je odlučeno da se Predlog zakona o ukidanju Specijalnog suda za pretpostavljene ratne zločine bivših visokih oficira OVK dostavi Vladi Kosova.

"Sada je (zakon) u rukama Vlade", kazao je Konjufca.

S tim predlogom nisu se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << složili predstavnici Demokratskog saveza Kosova, potpredsednik Skupštine Kujtim Šalja i šef poslaničke grupe Avdulah Hoti koji su napustili sednicu.

Vlada Kosova treba da proceni predlog o ukidanju suda i ukoliko se sa saglasi treba da podrži predlog zakona koji su predložili poslanici ili da pripremi novi predlog.

Vlada takođe ima pravo da ako proceni da je predlog štetan za interese Kosova predloži Skupštini da se ne usvoji.

Zahtev za održavanje vanredne sednice na kojoj bi se doneo zakon o ukidanju Specijalnog suda 22. decembra prošle godine potpisala su 42 poslanika Skupštine Kosova.

Na tri prethodne sednice Predsedništva kosovskog parlamenta nije bilo kvoruma da se raspravlja o toj inicijativi koja je naišla na oštro suprotstavljanje ambasada velike petorke i šefice kancelarije EU u Prištini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Inicijativa o ukidanju Specijalnog suda za zločine OVK vraćena kosovskoj vladi, suspendovana putovanja poslanika u inostranstvo

Izvor: Blic, 22.Jan.2018

Predsedništvo kosovske Skupštine, odlučilo je danas da, inicijativu 43 poslanika za ukidanje Specijalnog suda za zločine koje je tokom rata počinila tzv. Oslobodilačka vojska Kosova (OVK), vrati kosovskoj vladi...Predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veselji, rekao je da je "takva odluka doneta na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.