Izvor: Plakatt.com, 23.Maj.2013, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozorišna predstava JAZBINA

Klub Akademija 28, Beograd
Friday 31 May 20:00

Reč je o drami aktuelne tematike – ostanka i opstanka na Kosovu i Metohiji, koja ujedno govori i o univerzalnoj ljudskoj borbi i preživljavanju, kroz nekoliko mogućih aspekata; lični, socijalni, nacionalni, ali pre svega ljudski aspekt, u kome se zatvara misaoni krug postavljenih pitanja – paradoksa.
U nizu svakodnevnih situacija, nesvakidašnjeg okruženja – u jazbini, ispreda se priča o “hajduku”, koji živi da bi “podigao revoluciju”; paralizovan fizički, a paralisan stanjem u kome se nalazi ceo jedan narod …
Predstava je premijerno izvedena 8. maja 2013. u okviru 58. MAJSKIH SUSRETA, u Akademiji 28. U narednom periodu, planirano je učešće predstave na festivalima amaterskih pozorišta širom Srbije i okruženja.
Režija i tekst:
Mladen Lukešević
Igraju:
Miloš Ristanović – MILOŠ
Jelena Balević – MILICA
Nikola Rnković – BRANKO
Nataša Sparić – ZORICA
Mihailo Rnković – MITAR
“Jazbina poziva na kritičko preispitivanje svih onih problema uvreženih u svesti naroda, u stanju neprekidnog, hroničnog umora i velike, posleratne otupelosti. Mladen Lukešević nas ovom predstavom ponovo vraća u vremenski neodređen period, ali prostorno veoma jasan, sa ciljem produbljivanja sopstvenih neodumica o pripadanju…”
Karte se prodaju na blagajni Akademije 28, po ceni od 250 din.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Plakatt.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Plakatt.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Plakatt.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.