Potpuno demolirana kuća porodice Petrović kod Prizrena

Izvor: Vesti-online.com, 31.Okt.2018, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpuno demolirana kuća porodice Petrović kod Prizrena

Porodična kuća Dragoslava Petrovića iz Mušnikova kod Prizrena provaljena je i u potpunosti demolirana, saznaje RTV KiM. Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji.

Ulazna vrata su obijena, a sve prostorije i nameštaj u njima su devastirane i polomljene.

U dnevnom boravku lomljeni su i pod i zidovi, a porodične fotografije bačene na pod.

Ikona Svetog Đorđa, porodične slave Petrovića, polomljena je i oskrnavljena.

Oko kuće, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se nalazi na ulazu u selo Mušnikovo, sečeno je drveće i donesene su automobilske gume.

- Nema ovde šta da se odnese, sve što je vredelo je odneseno i uništeno. Ovo je čista provokacija i pritisak na moju porodicu - izjavila je monahinja dr Irina Petrović.

Kuća, meta stalnih napada i pljački, oskrnavljena je nekoliko puta. Poslednji put je u avgustu prošle godine počela izgradnja puta tik do imanja Petrovića, što je dovelo do ugrožavanja štale i okućnice.

Poslednji, kao i ostali slučajevi prijavljeni su kosovskoj policiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.