Posle otkazivanja utakmice Srbije i Kosova, otkazane NOVE UTAKMICE

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2018, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle otkazivanja utakmice Srbije i Kosova, otkazane NOVE UTAKMICE

MUP se oglasio saopštenjem

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštava da se, osim današnje kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo juniorki u rukometu između reprezentacija Srbije i takozvanog Kosova, neće odigrati ni utakmice između samoproklamovanog Kosova i Norveške u subotu i meč sa Slovačkom u nedelju.

Pročitajte i:

- Napominjemo da je odluka o otkazivanju navedenih utakmica doneta kako bi se izbegla bilo kakva mogućnost sukoba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << između policijskih službenika Ministarstva i naših građana - stoji u saopštenju MUP-a.

Ranije danas oglasio se otpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštivši da se kvalifikacioni turnir za juniorke u rukometu između reprezentacija Srbije i lažne države Kosova otkazuje.

- Da li bismo mogli da organizujemo da se ova utakmica održi? Svakako. Ali šta bi bila cena? Sukobi našeg naroda i policije, zbog stvari u koju ne verujemo, suprotne našim interesima. Zato nismo spremni da policija tuče ljude kako bi se održala utakmica koja je suprotna svim našim stavovima - izjavio je Stefanović dodajući da se konsultovao sa ministrom sporta Udovičićem, te da su obavešteni i predsednik države Vučić, kao i predsednica Vlade Brnabić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.