Portparol KFOR-a: Situacija pod kontrolom, regularna vežba na čitavom Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Dec.2018, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portparol KFOR-a: Situacija pod kontrolom, regularna vežba na čitavom Kosovu

Portparol KFOR-a Vinćenco Graso izjavio je danas da jedinice KFOR-a na čitavom Kosovu izvode uobičajenu regularnu vojnu vežbu i da je situacija pod kontrolom.

"Situacija je pod kontrolom, kao što vidite da je i proteklih nekoliko nedelja, a sada se radi samo o regularnoj vežbi na čitavom Kosovu, sa ciljem ispunjavanja mandata KFOR-a, a to je osiguravanje mira", kazao je Graso za Kossev povodom navoda beogradskih medija da je na severu Kosova primećena kolona sa više vozila >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kfora.

Graso je kazao da se radi o uobičajenoj vojnoj vežbi jedinica Kfora koja traje od juče i da se odvija u nekoliko pravaca - u zoni zapad i istok.

"Na primer, juče su se jedinice KFOR-a kretale od Uroševca ka Prizrenu i maltene, niko nije primetio. Nemamo nijednu posebnu 'metu', već je u pitanju vežba jedinica na čitavom Kosovu i po završetku vežbe danas jedinice će se vratiti u svoje kampove", rekao je Graso i negirao navode agencije Tanjug o tome da KFOR nosi opremu za "blokadu granice".

Kossev je podsetio da je Kfor krajem novembra najavio da će izvoditi vežbe širom Kosova, izmedju ostalog tako što će se "u narednim danima kretati glavnim putevima širom Kosova u sklopu vežbi koje sprovode u skladu sa mandatom propisanim Rezolucijom 1244".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.