Izvor: RTS, 05.Feb.2023, 13:09

Porodica Slađana Trajkovića najavljuje za sutra protest u Prištini

Porodica Slađana Trajkovića, optuženog da je navodno počinio ratne zločine na Kosovu, najavila je za sutra u protest ispred zgrade Specijalnog tužilaštva u Prištini, smatrajući da mu se nanosi nepravda.
Slađan Trajković je bivši policajac, koji je službu napustio kolektivno sa ostalim kolegama na severu KiM, a nakon toga je uhapšen sredinom decembra pod optužbom da je navodno učestvovao u činjenju ratnog zločina.
Advokat Dejan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vasić, branilac uhapšenog Trajkovića, izjavio je RTS-u da je protest najavljen za devet časova, a cilj je da se ukaže javnosti "na grubu nepravdu koju pravosudni organi Kosova čine osumnjičenom, odbijanjem zahteva odbrane da se brani sa slobode ili eventualno kućnog pritvora".
"Sudu smo skrenuli pažnju da su gotovo svi stanovnici Kosova, bez obzira na nacionalnu pripadnost, ostvarili ovo pravo. Naš zahtev baziran je na čisto humanim razlozima, s obzirom na to da je zdravstveno stanje osumnjičenog Trajkovića alarmantno pogoršano i postoji opasnost od fatalnog ishoda ukoliko se njegovo lečenje ne nastavi kod lekara Zdrastvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, koji najbolje znaju tok i prirodu njegove bolesti", rekao je Vasić.
Osnovni sud u Prištini produžio mu je sredinom januara meru pritvora na još dva meseca.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porodica uhapšenog Srbina najavila protest u Prištini: Zdravstveno stanje Slađana Trajkovića alarmantno pogoršano

Izvor: 24sedam.rs, 05.Feb.2023

Slađan Trajković je sredinom decembra uhapšen pod optužnicom da je učestvovao u ratnom zločinu

Nastavak na 24sedam.rs...

Porodica pritvorenog Slađana Trajkovića najavila za sutra protest u Prištini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2023

Porodica Slađana Trajkovića, bivšeg policajca iz Kosovske Mitrovice, optuženog da je navodno počinio ratne zločine na KiM, najavila je za sutra protest ispred zgrade Specijalnog tužilaštva u Prištini, potvrdio je Tanjugu njegov branilac Dejan Vasić..."Sa početkom sprovođenja istražnih radnji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Odloženo saslušanje svedoka u slučaju Slađana Trajkovića, porodica protestovala ispred tužilaštva u Prištini

Izvor: RTS, 06.Feb.2023, 11:49

Saslušanje svedoka u slučaju uhapšenog Slađana Trajkovića, bivšeg kosovskog policajca, koje je trebalo da počne danas i bude nastavljeno 8. i 9. februara, odloženo je za 16. februar. Ispred Specijalnog tužilaštva u Prištini Slađanova porodica održala je protest, ukazujući da mu se...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.