Porfirije sa OBrajanom i Hilom: Kosovo i Metohija - deo Republike Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2024, 21:13

Porfirije sa O'Brajanom i Hilom: Kosovo i Metohija - deo Republike Srbije

Patrijarh srpski Porfirije primio je danas u Patrijaraškoj rezidenciji u Beogradu pomoćnika sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsa OBrajana i ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila.

Ističući važnost unapređenja odnosa Srbije sa SAD u duhu prijateljstva koji je u dugom istorijskom periodu odlikovao odnos srpskog i američkog naroda, poglavar SPC je upoznao goste sa neizmenjivim stavom SPC da su Kosovo i Metohija deo Republike Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
S obzirom na tu činjenicu, patrijarh je kao štetno ocenio uključivanje Kosova i Metohije u Savet Evrope, saopšteno je iz SPC.

Razgovarajući o međunacionalnim i međudržavnim odnosima u regionu, patrijarh je iskazao krajnju zabrinutost i kao potpuno štetnu ocenio inicijativu za izglasavanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, pritom ne dovodeći u pitanje činjenicu da svi koji su počinili bila kakav ratni zločin treba da budu izvedeni pred lice pravde.

Uprkos takvim inicijativama koje ne da ne donose ništa dobro, nego narode koji vekovima dele isti životni prostor stavljaju pred nova iskušenja i izazove, Srpska pravoslavna crkva će nastaviti neodstupno da poziva na ljubav i razumevanje, gradi mir, kako na Kosovu i Metohiji, tako i u Bosni i Hercegovini, naglasio je patrijarh.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Porfirije: "Uključivanje Kosova u Savet Evrope je štetno"

Izvor: Blic, 20.Apr.2024

Patrijarh srpski Porfirije primio je danas u Patrijaraškoj rezidenciji u Beogradu pomoćnika sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsa O' Brajana i ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila.

Nastavak na Blic...

Patrijarh Porfirije razgovarao sa O'Brajanom i Hilom: Štetne i zabrinjavajuće inicijativa u SE i UN

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2024, 08:05

Patrijarh srpski Porfirije primio je u Patrijaraškoj rezidenciji u Beogradu pomoćnika sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsa O’Brajana i ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.