Kosovska policija: Identifikovan vlasnik izgorelog vozila nađenog posle ubistva Ivanovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jan.2018, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska policija: Identifikovan vlasnik izgorelog vozila nađenog posle ubistva Ivanovića

Kosovska policija identifikovala je vlasnika zapaljenog vozila nađenog u Kosvoskoj Mitrovici nakon ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, rekao je danas regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

Bojić je agenciji Beta rekao da policija radi punom parom, da je osnovan specijalni tim koji se bavi isključivo istragom jučerašenjeg ubistva Olivera Ivanovića.

Prema nezvaničnim saznajima agencije Beta, zapaljeno vozilo koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pronađeno juče pre podne u ulici Vojvode Putnika pripadalo je starijem Austrijancu srpskog porekla, koji odavno nije živ.

Oliver Ivanović ubijen je juče pre podne iz vatrenog oružja u Kosovskoj Mitrovici sa šest metaka, na ulazu u prostorije stranke koju je osnovao.

Euleks: Priština će odlučiti da li će Srbjia učestvovati u istrazi ubistva

Priština će doneti odluku da li će Srbija učestovati u istrazi ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića ubijenog u Kosovskoj Mitrovici, rečeno je Beti u Euleksu povodom zahteva Beograda da nadležni organi Srbije učestvuju u istrazi Ivanovićevog ubistva.

"Na kosovskim vlastima je da odluče da li će Srbija učestovati u istrazi", rekla je šef kancelarije za štampu i javno informisanje Euleksa Dragana Nikolić Solomon na pitanje da li je zahtev stigao u Euleks.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da je Srbija uputila zahtev Euleksu i UNMIK-u sa zahtevom da državni organi Srbije učestvuju u istrazi.

Kako je rekao, članovi Saveta za nacionalnu bezbednost uvereni su da bi učešće organa Srbije u istrazi značilo otkrivanje istine o ubistvu Ivanovića.

Policija preuzela video zapis sa sigurnosnih kamera na sedištu GI SDP

Kosovska policija preuzela je video zapis sa sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući u kome je sedište GI SDP, a ispred koje je ubijen Oliver Ivanović, rečeno je Beti u Kosovskoj policiji.

Prema rečima regionalnog šefa operative Kosovske policije Željka Bojića, policija je skinila video zapis sa sigurnosnih kamera i sav materijal, kao i onaj prikupljen tokom uviđaja, poslala na dalju obradu u Prištinu.

Kamere su bile postavljene tako da postiji mogućnost da su snimile trenutk kada je juče oko 8.15 pucano na Olivera Ivanovića.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.