Pokušavaju da revidiraju Briselski sporazum, da uvuku Kosovo u NATO

Izvor: 011vodič.com, 04.Okt.2019, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušavaju da revidiraju Briselski sporazum, da uvuku Kosovo u NATO

U tom kontekstu, Lavrov je podsetio da je pre četiri godine potpisan sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština na KiM, kojim se garantuju jezička, kulturna i verska prava Srba, prenosi TAS S.
– Ova zajednica nije teritorijalno kompaktna – postoji sever, gde su teritorije blizu jedna druge i postoje enklave, koje su takođe deo ove zajednice. Ova zajednica ima svoju zastavu, himnu i grb. Sporazum je ostao na papiru četiri godine. Sada su u toku pokušaji da se izvrši njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << revizija svim sredstvima, uz aktivno učešće SAD u cilju razvoja situacije u kojoj bi Kosovo moglo da bude uvučeno u NATO, zajedno sa najvećom američkom bazom u Evropi, Bondstilom – rekao je Lavrov na 16. godišnjoj sednici tink tenka iz Moskve “Klub za diskusiju Valdaj”.
Lavrov je ranije danas izjavio da SAD i pojedini njihovi evropski partneri nemeravaju da uvuku BiH u NATO.

The post Pokušavaju da revidiraju Briselski sporazum, da uvuku Kosovo u NATO appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.