Pojedini poslanici opozicije na KiM napustili sednicu Skupštine

Izvor: B92, 19.Maj.2021, 17:40

Pojedini poslanici opozicije na KiM napustili sednicu Skupštine

Izostanak kosovskog premijera Aljbina Kurtija sa sednice Skupštine Kosova dovelo je do toga određeni broj opozicionih poslanika napisti skupštinsku salu.

Na sednici se raspravlja o vladinom programu za period do 2024. godine,

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Arben Gaši kaže da je juče dogovoreno da Kurti bude prisutan na današnjoj sednici Skupštine oko 12 sati, ali to se nije dogodilo.

Gaši je rekao da će se, ukoliko se Kurti pojavi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u međuvremenu pred poslanicima, i oni vratiti u skupštinske klupe, a u suprotnom nemaju s kim da razgovaraju o programu koji je ponuđen.

Nasuprot tome, v.d šefa poslaničke grupe Samoopredeljenja Mimoza Kusari Ljilja ističe da, sve dok je potpredsednik vlade u sali, postoje uslovi za nastavak sednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.