Podignute optužnice protiv šest osoba u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Izvor: Večernje novosti, 02.Dec.2019, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignute optužnice protiv šest osoba u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Kosovsko specijalno tužilaštvo podnelo je Osnovnom sudu u Prištini optužnice protiv šest lica N. S., M. R., S. A., D. M., Z. J. i R. B. u slučaju ubistva Olivera Ivanovića PRIŠTINA - Kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je danas optužnice protiv šest osoba, koje se terete za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića.Optužnice su, prenela je prištinska Koha, podignute protv N.S., M.R., S.A., D.M., Z.J., R.B. zbog krivičnih dela „učešće ili organizacija organizovane >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kriminalne grupe“, „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja "," pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva "," neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja","otkrivanje službene tajne", "zloupotreba službene dužnosti u saizvršenju" i „manipulacija dokazima, u saizvršilaštvu“.Prema saopštenju tužilaštva, optuženi N.S., M.R. i R.B., su u pritvoru, dok su trojica u bekstvu i za njima su izdate međunarode poternice.Navodi se i da ova navodna kriminalna grupa nije formirana slučajno, već da deluje od 2011. godine.Podsetimo, "Kosovo online" je pre desetak dana izvestilo da je kosovski specijalni tužilac Sulj Hodža podigao optužnice protiv Nedeljka Spasojevića i Marka Rošića za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića.U obrazloženju optužnice, kako je portal naveo, navodi se da su "Spasojević i Rošić optuženi za pomaganje u ubistvu Ivanovića po nalogu Milana Radoičića". Takođe, piše i da su one poslate na prevod i da će biti zvanično objavljene narednih dana.Za razliku od njih dvojice, protiv Milana Radoičića nije podignuta optužnica. Inače, Rošić i Spasojević su uhapšeni pre godinu dana tokom akcije ROSU na severu Kosova i Metonije. Oliver Ivanović ubijen je ispred sedišta Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" u severnom dijelu Kosovske Mitrovice 16. januara prošle godine, sa šest hitaca ispaljenih iz, kako se sumnja, vozila u pokretu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko su optuženi za vezu s ubistvom Olivera Ivanovića i za šta ih terete

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Dec.2019

PRIŠTINA, BEOGRAD - Kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je danas optužnicu protiv šest osoba koje se terete za umiješanost u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine, Olivera Ivanovića.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.