Počelo useljavanje u stanove u zgradi Beograđanke 2 u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2021, 16:09

Počelo useljavanje u stanove u zgradi "Beograđanke 2" u Kosovskoj Mitrovici

Direktor JKP "Čistoća" Marko Popadić danas je, zajedno sa predstavnicima opštine Kosovska Mitrovice i Srpske liste, uručio 20 ključeva od stanova korisnicima Samačkog bloka u zgradi "Beograđanka 2", čiju je izgradnju finansirao grad Beograd.

Popadić je rekao da uručenju ključeva nije mogao da prisustvuje zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kojem je zabranjen ulazak na Kosovo, iako je on najzaslužniji što su ovi projekti realizovani, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosovo onlajn.

"U dve zgrade za koje je izdvojeno blizu 700.000 evra uselilo se 40 porodica koje su živele u kolektivnom centru u nehumanim uslovima, a uskoro će početi i izgradnja treće zgrade", najavio je Popadić.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković podsetila je da su pre nekoliko dana uručeni ključevi stanova za 36 porodica.

Svaka nova kuća predstavlja jasan znak i šalje jasnu poruku našem stanovnštvu da im na Kosovu i Metohiji pripada ostanak, opstanak i budućnost, rekla je Stojković.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić poželeo je stanarima da pokušaju da zaborave sve ružne trenutke koje su do sada preživeli i da se raduju novom početku.

Ceremoniji nije prisustvovao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković jer je i njemu, kao i Vesiću, zabranjen ulazak na Kosovo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Uručeni ključevi 20 stanova u Kosovskoj Mitrovici, dar grada Beograda

Izvor: RTS, 14.Jan.2021

Nezbrinutim stanarima nekadašnjeg "Samačkog bloka" u Kosovskoj Mitrovici, danas su uručeni ključevi 20 stanova u novoj zgradi, podignutoj sredstvima grada Beograda. . Stanari "Samačkog bloka" ostali su bez krova nad glavom zbog požara 2017. godine..Ključeve stanova...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.