Izvor: RTS, 14.Jan.2021, 16:24

Uručeni ključevi 20 stanova u Kosovskoj Mitrovici, dar grada Beograda

Nezbrinutim stanarima nekadašnjeg "Samačkog bloka" u Kosovskoj Mitrovici, danas su uručeni ključevi 20 stanova u novoj zgradi, podignutoj sredstvima grada Beograda.
Stanari "Samačkog bloka" ostali su bez krova nad glavom zbog požara 2017. godine.
Ključeve stanova uručili su im direktor JKP "Gradska čistoća" iz Beograda Marko Popadić i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.
"I ovo je dokaz da Priština >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nije uspela u svojoj nameri da odvoji Kosovsku Mitrovicu od Beograda, KiM od Srbije. Mi ćemo nastaviti i u narednom periodu da pomažemo, jer svih 17 opština na teritoriji Grada Beograda ima potpisane sporazume o pomoći sa srpskim sredinama na KiM i u narednom periodu verujem da će ova saradnja biti još intenzivnija i još veća", rekao je Popadić.
Sredstvima koja je obezbedio grad Beograd, za godinu dana su izgrađene dve zgrade u Kosovskoj Mitrovici u vrednosti od preko 700 hiljada evra, a stanove je dobilo 40 porodica.
Popadić je najavio finansiranje još jedne stambene zgrade I drugu pomoć.
"Danas smo se dogovorili sa predstavnicima Sindikata, kada je reč o mašinama za bolje uslove i rad javnih preduzeća. Ono što nas očekuje u narednom periodu je gradnja novih stanova i još jednom potvrđujemo da Kosovska Mitrovica ima budućnost", istakao je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.