Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Mar.2020, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela vanredna sednica Skupštine Kosova o izglasavanju nepoverenja Vladi

Skupština Kosova počela je danas vanrednu sednicu na kojoj će se raspravljati i glasati o zahtevu Demokratskog saveza Kosova i drugih poslanika za izglasavanje nepoverenja vladi Aljbina Kurtija.

Sednica je počela uz rigorozne mere bezbednosti koje podrazumevaju maske i rukavice za sve učesnike, udaljenost od metar i po među poslanicima i prethodnu lekarsku kontrolu svih učesnika sednice.

Zahtev za opoziv Vlade će obrazložiti predstavnik Demokratskog saveza Kosova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Pred početak sednice mnogobrojni građani Prištine su sa svojih balkona u znak protesta zbog današnje sednice udarali u šerpe i time izražavali svoje nezadovoljstvo stavljanjem na dnevni red zahtev za opoziv Vlade.

Pred početak sednice američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet se susreo sa predsednicom kosovskog parlamenta Vjosom Osmani, javlja koha.net.

Tokom jučerašnjeg dana protiv održavanja sednice i izglasavanja nepoverenja su se izjasnili ministri spoljnih poslova i ambasadori Francuske i Nemačke, ambasadori Švajcarske i Finske, grupa poslanika SDP Nemačke i grupa poslanika švajcarskog parlamenta.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.