Plan je na stolu. Naterajte Srbiju

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 11:34

"Plan je na stolu. Naterajte Srbiju"

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je za albanski Euronjuz da Kosovo ima priliku da iskoristi mogućnosti koje su date

On smatra da bi se na taj način "Srbija naterala" da prihvati francusko-nemački plan, a što bi značilo, kako je naveo, otvaranje budućeg puta za tzv. Kosovo koje svi priznaju i koje sedi na svom mestu u Ujedinjenim nacijama.

Rama smatra da Kosovo na stolu ima najbolju moguću ponudu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za svoju budućnost.

"Na stolu je francusko-nemački plan. Mi, Albanci, smo prvi zainteresovani, koji to moramo da izguramo do kraja, insistirajući da se iskoristi ovaj veliki potencijal savezništva i prijateljstva sa evroatlantskom zajednicom da se Srbija primora da prihvati francusko-nemački plan, a što praktično znači konačno otvaranje budućeg puta za Kosovo koje svi priznaju i koje sedi na svom mestu u Ujedinjenim nacijama", rekao je Rama.

On je naveo i da ne može da razume premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija zbog situacije koja je nastala sa Kosovom i predstavnicima međunarodne zajednice. Rama je istakao da francusko-nemački plan ne može da ostane tu zauvek i da Kurti ne može sam da dobije ovu diplomatsku bitku kao Don Kihot.

"Aljbin je osoba koju cenim, prijatelj kog poštujem, ali u ovom slučaju je premijer Kosova koga ne razumem. Kada budemo imali čitavu evroatlantsku zajednicu spremnu da natera Srbiju da konačno prihvati, ako ne i formalno priznanje, onda de fakto odustajanje od Kosova i otvaranje puta za priznanje Kosova od svih ostalih, a što će onda neminovno dovesti i do formalnog priznanja od strane Srbije, onda je neobjašnjivo šta traže kosovske vlasti koje se protive ovom procesu“, rekao je Rama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RAZOTKRIO SVOJE PRAVO LICE! Minirajući mostove srpsko-albanske saradnje Edi Rama se stavio u službu nemačke politike na Balkanu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2023

Edi Rama je istakao kako je inicijativa "Otvoreni Balkan" ispunila svoju misiju te da bi se balkanske države trebalo posvetiti Berlinskom procesu...Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da je Otvoreni Balkan inicijativa koja je nastala iz potrebe da se unapredi Berlinski proces i koja je ispunila svoju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.