RAZOTKRIO SVOJE PRAVO LICE! Minirajući mostove srpsko-albanske saradnje Edi Rama se stavio u službu nemačke politike na Balkanu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2023, 14:07

RAZOTKRIO SVOJE PRAVO LICE! Minirajući mostove srpsko-albanske saradnje Edi Rama se stavio u službu nemačke politike na Balkanu!

Edi Rama je istakao kako je inicijativa "Otvoreni Balkan" ispunila svoju misiju te da bi se balkanske države trebalo posvetiti Berlinskom procesu.

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da je Otvoreni Balkan inicijativa koja je nastala iz potrebe da se unapredi Berlinski proces i koja je ispunila svoju misiju zbog koje je osnovana i da je sada glavni fokus na Berlinskom procesu u koji mora "bezglavo da se uroni - preneo je albanski Euronjuz.

- Albanija će u oktobru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prvi put biti domaćin samita Berlinskog procesa otkako je Angela Merkel 2014. godine pokrenula ovaj proces. To je izuzetno važan samit jer se pripremamo za veliki korak napred, radimo sa Evropskom unijom na novom planu finansiranja i ekonomske podrške za sve zemlje u regionu koji zaista želimo da konkretizujemo na samitu u Berlinu u oktobru - rekao je Rama.

On je dodao da planira da održi sastanke sa svim premijerima i predsednicima u regionu kako bi razgovarali o ovom procesu i od njih zatražili koheziju i saradnju.

- Berlinski proces je naša budućnost, spremam se da napravim turneju po regionu. Želim da odem i sastanem se sa svim premijerima i predsednicima, i u Skoplju, i u Prištini, Beogradu, Sarajevu i Podgorici, da ih obavestim o tome šta radimo - izjavio je Rama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Otvoreni Balkan je ispunio svoju misiju"

Izvor: B92, 01.Jul.2023

Otvoreni Balkan je bila inicijativa koja je nastala iz potrebe da se unapredi Berlinski proces i ispunila je svoju misiju, izjavio je premijer Albanije Edi Rama..On je dodao da sada moramo bezglavo da uronimo u Berlinski proces...On je u intervjuu za albanski Juronjuz rekao da se proces odvija uz veliku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.