Pismo porodica Vjosi Osmani: Ko će se izviniti za zločine nad srpskim civilima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2021, 15:30

Pismo porodica Vjosi Osmani: Ko će se izviniti za zločine nad srpskim civilima

Udruženje porodica kosmetskih stradalnika uputilo je danas otvoreno pismo predsednici Kosova Vjosi Osmani, u kojem su porodice stradalih i nestalih civila upitale ko će im se izviniti i ko će privesti pravdi one koji su naredili i počinili zločine nad srpskim civilima.

"Ko će makar pomenuti da je nas 250.000 u samo nekoliko dana prognano sa svojih ognjišta na koja nam, ni posle 22 godine, nije omogućen održivi povratak", pitala su Udruženja.

U saopštenju se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ističe da od Osmani očekuju da ubuduće pokazuje malo više empatije za dojučerašnje komšije "čiji je jedini greh bio to što su bili Srbi, Crnogorci, Turci, Muslimani, Romi, zbog čega su prisilno odvođeni, ubijani i proterani iz zavičaja svojih predaka".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.