Petković sa Lajčakom o predstojećoj rundi dijaloga i situaciji na Kosovu

Izvor: Beta, 12.Maj.2023, 14:23

Petković sa Lajčakom o predstojećoj rundi dijaloga i situaciji na Kosovu

Direktor Kancelarije vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je u Beogradu razgovarao sa specijalnim predstavnikom Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o predstojećoj rundi dijaloga u Briselu i političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, s posebnim osvrtom na tenzije u četiri opštine na Severu.Petković je saopštio da je na sastanku izrazio zabrinutost zbog svakodnevnog institucionalnog i "svakog drugog" nasilja koje nad srpskim stanovništvom sprovodi režim iz Prištine."Izrazio sam zabrinutost i zbog nerazumnih, jednostranih akcija albanskih političara koje prete da ugroze mir, posebno u svetlu pokušaja da nasilno preuzmu opštine na severu Kosova i Metohiji, ali i pokušaja protivpravne eksproprijacije i otimanja srpske zemlje, do jednostranog raspuštanja Upravljačkog tima za Zajednicu srpskih opština (ZSO)", napisao je Petković na svom nalogu na Instagramu.On je dodao da Beograd ne želi i ne povlači poteze koji mogu da da dovedu do tenzija i novih kriza na terenu i da će nastaviti da čuva mir i stabilnost kao "najveće vrednosti"."Jedina odgovornost za izazivanje kriza jeste na Prištini. Uprkos svim izazovima, sačuvaćemo naš narod na Kosovu i Metohiji", naveo je Petković na Instagramu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"NEDOPUSTIVO I SRAMOTNO" Petković: Kosovska policija maltetirala novinare u Preocu

Izvor: Blic, 12.Maj.2023

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je nedopustivo i sramotno maltretiranje kojem su od strane do zuba naoružane Kosovske policije u Preocu sinoć bili izloženi dugogodišnji novinar i predsednik Udruženja novinara Srbije Živojin Rakočević i urednik književnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.