Izvor: RTS, 29.Jun.2022, 18:41

Petković o odluci Prištine: Direktan udar na sve Srbe i južno i severno od Ibra

Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvornije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji, kaže direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
Odluka institucija u Prištini da zabrane srpske lične karte i nakon 30. septembra ukinu važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova "KM", "GL", "PR", "UR" i drugima, uz najavu da će nakon tog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << roka ta vozila biti oduzimana, predstavlja direktni udar na sve Srbe i južno i posebno severno od Ibra, istakao je Petar Petković u saopštenju.
Istakao je da je nedopustivo da na ovakvu pretnju sukobom i odmazdom predstavnici međunarodne zajednice ćute i prave se nevešti, dok Aljbin Kurti priprema početak velikog sukoba i napad na Srbe krajem septembra.
"Svojim ćutanjem, postaju direktni saučesnici nove destabilizacije prilika na terenu u režiji Aljbina Kurtija, izazvane novom jednostranom odlukom vlasti u Prištini. Srbi sa Kosova i Metohije neće dozvoliti da budu proganjani, ubijani i da im se oduzima legitimno stečena imovina i to dobro treba da znaju svi i u Prištini i Briselu", zaključio je Petković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"KURTI NOVIM ODLUKAMA O LIČNIM KARTAMA I TABLICAMA PRETI RATOM" Oglasila se Kancelarija za KiM

Izvor: Blic, 29.Jun.2022

Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorrnije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Nastavak na Blic...

Petković: Odlukom o ličnim kartama i tablicama Kurti zapretio ratom Srbima sa Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2022

Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji, saopštio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković povodom današnjih odluka kosovske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.