Kosovo najavljuje preregistraciju vozila sa KM na RKS, reciprocitet oko ličnih dokumenata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jun.2022, 19:05

Kosovo najavljuje preregistraciju vozila sa KM na RKS, reciprocitet oko ličnih dokumenata

Vlada Kosova, na čelu sa premijerom Aljbinom Kurtijem, usvojila je odluku o mogućnostima preregistracije automobila sa registarskih oznaka gradova na Kosovu, koje izdaju organi Srbije, na RKS (Republika Kosovo) tablice. Radi se o automobilima sa registarskim oznakama PR (Priština), GL (Gnjilane), PZ (Prizren), KM (Kosovska Mitrovica) i tako dalje. Tablice sa oznakama gradova na Kosovu koje izdaje Srbija, u srpskim sredinama južno od reke Ibar su ukinute još 2011. godine, nakon potpisivanja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Vlada Kosova omogućila registraciju vozila sa srpskim tablicama dobijenim do 21. aprila ove godine

Izvor: Danas, 29.Jun.2022

Vlada Kosova usvojila je odluku da se omogući registracija vozila sa RKS oznakama za sva vozila sa registarskim oznakama PR, KM, PZ, GL, UR, PE i DJ.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.