Petković: Priština nema pravo ni da formira vojsku ni da naoružava pripadnike tzv. KBS

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 14:54

Petković: Priština nema pravo ni da formira vojsku ni da naoružava pripadnike tzv. KBS

Priština nema pravo da formira takozvanu Vojsku Kosova, niti da naoružava pripadnike tzv. kosovskih bezbednosnih snaga.

Ovo je izjavio Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

"Jedina validna vojna oružana formacija na prostoru Kosova i Metohije jeste međunarodna misija Kfora i tako mora ostati, sviđalo se to Kurtiju ili ne", poručio je Petković.

Prema rečima Petkovića, niko nije naivan da veruje u Kurtijeve "šarene laže" o nekakvim „odbrambenim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razlozima“ za naoružavanjem pripadnika tzv. kosovskih bezbednosnih snaga, kada mu niko ne preti, kao i da jedino pretnje upućuje Kurti, koji svojim jednostranim potezima svakog dana pokazuje da želi sukobe. Pretnja za mir i bezbednost na ovim prostorima i u regionu čitavog zapadnog Balkana jeste Aljbin Kurti, kome su, naveo je Petković, kršenje sporazuma, napadi na Srbe i glumatanje nepostojeće žrtve deo svakodnevice. "Umesto da radi na deeskalaciji prilika na terenu i smirivanju krize koju je izazvao svojim jednostranim akcijama na severu Kosova i Metohije, Aljbin Kurti nastavlja da pokazuje svoje militantno lice oružjem i propagandnim izjavama. Ali zapravo se iza svih tih Kurtijevih poruka kojima samo želi da u očima javnosti ispadne snažan, krije jedan slabić koji je uvek bio manji od makovog zrna pred predsednikom Vučićem u svim ranijim susretima u Briselu", zaključio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"NIKO NIJE NAIVAN DA VERUJE U KURTIJEVE ŠARENE LAŽE" Premijer lažne države nastavlja da pokazuje svoje militantno lice

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kazao je da Priština nema nikakvgo pravo da "formira takozvanu Vojsku Kosova"..."Nikakvo pravo Priština nema ni po jednom važećem sporazumu, niti dogovoru da formira takozvanu Vojsku Kosova, niti da naoružava pripadnike tzv. kosovskih bezbednosnih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.