NIKO NIJE NAIVAN DA VERUJE U KURTIJEVE ŠARENE LAŽE Premijer lažne države nastavlja da pokazuje svoje militantno lice

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 15:10

"NIKO NIJE NAIVAN DA VERUJE U KURTIJEVE ŠARENE LAŽE" Premijer lažne države nastavlja da pokazuje svoje militantno lice

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kazao je da Priština nema nikakvgo pravo da "formira takozvanu Vojsku Kosova".

"Nikakvo pravo Priština nema ni po jednom važećem sporazumu, niti dogovoru da formira takozvanu Vojsku Kosova, niti da naoružava pripadnike tzv. kosovskih bezbednosnih snaga, uprkos svakodnevnim nastojanjima Aljbina Kurtija da zvecka oružjem i da se obračunava sa golorukim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << srpskim narodom", rekao je Petković u pisanoj izjavi, a saoštava Kancelarija za KiM.

Dodao je da je jedina validna formacija na prostoru KiM međunarodna misija Kfora.

"Jedina validna vojna oružana formacija na prostoru Kosova i Metohije jeste međunarodna misija Kfora i tako mora ostati, sviđalo se to Kurtiju ili ne. Niko nije naivan da veruje u Kurtijeve šarene laže o nekakvim „odbrambenim razlozima“ za naoružavanjem pripadnika tzv. kosovskih bezbednosnih snaga, kada mu niko ne preti. Jedino ko upućuje pretnje je Kurti koji svojim jednostranim potezima svakog dana pokazuje da želi sukobe", nagalsio je direktor Kancelarije za KiM. .

Istakao je da je pretnja za mir i bezbednost na ovim prostorima i u regonu čitavog zapadnog Balkana Aljbin Kurti, kome su kršenje sporazuma, napadi na Srbe i glumatanje nepostojeće žrtve deo svakodnevice.

"Umesto da radi na deeskalaciji prilika na terenu i smirivanju krize koju je izazvao svojim jednostranim akcijama na severu Kosova i Metohije, Aljbin Kurti nastavlja da pokazuje svoje militantno lice oružjem i propagandnim izjavama. Ali zapravo se iza svih tih Kurtijevih poruka kojima samo želi da u očima javnosti ispadne snažan, krije jedan slabić koji je uvek bio manji od makovog zrna pred predsednikom Vučićem u svim ranijim susretima u Briselu", istakao je Petković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.