Petković: Kurti porukama o strahu od eskalacije na severu priprema alibi za nove akcije protiv Srba

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 15:55

Petković: Kurti porukama o strahu od eskalacije na severu priprema alibi za nove akcije protiv Srba

Poruke Aljbina Kurtija da se pribojava nove eskalacije situacije na severu Kosova i Metohije nisu ništa drugo do stvaranje alibija za nove akcije Prištine.

Ove jednostrane akcije usmerene su protiv srpskog naroda u pokrajini, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

"Odlično je svima poznato da jedini koji izaziva tenzije, sukobe i nasilne akcije na severu Kosova i Metohije jeste Aljbin Kurti, preko svojih parapolicijskih falangi i zato se njegove reči >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne mogu protumačiti drugačije, nego kao nove zlokobne pretnje Srbima na severu KiM", upozorio je Petković, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Petković je istakao da će zbog toga za svaku eventualnu akciju protiv srpskog naroda na severu i mira na ovim prostorima, Kurti biti direktno odgovoran.

"Ne vrede mu nikakvi pokušaji kriminalizacije miroljubivog srpskog naroda na severu KiM, niti medijski spinovi i zamene teza, kada se zna ko je izvor svih problema u pokrajini. Neka već jednom prestane da laže i obmanjuje, kada je i čitava međunarodna zajednica jasno označila Prištinu kao izvor nestabilnosti i jednostranih akcija na terenu kojima pokušava da sprovede svoju nasilnu okupaciju srpskih opština na severu", istakao je Petković.

Naglasio je da "Beograd i Srbi sa Kosova i Metohije nikome ne prete i da ne žele sukobe i konfrontacije, već da žele da žive u miru, svoji na svome, sa svojim komšijama Albancima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.