Pedalj granice za pedalj interneta

Izvor: KMnovine.com, 16.Avg.2016, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pedalj granice za pedalj interneta

Pedalj granice za pedalj interneta Nedavno smo se upitali ima li sve cenu i dobili smo odgovor od onih kojima smo verovali da ima i da je to, kako sami oni kažu normalno.


   
Ilustracija: KM Novine 2016    

















Piše: Branislav Marković




Saznali smo da svaki pedalj svete srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << zemlje Kosova košta nešto i nekog - nekog mnogo, nekog najviše. Nekog života a nekog deteta, nekog konopca a nekog ko'ca. Opet nekog koštaše malo a nekog i ništa a neko i zaradi.


Nas košta minuta. Nekog i sati. Nekog minuta, sati, dana i godina života u bunkerima pod policijskim časom, demonstracija, bombardovanja, ubijanja... Nekog besplatnih minuta telefonije i interneta. Videsmo da se nečim može trgovati ili hodati po ivici ponora sa telefonskim box paketom u desnoj a omčom u levoj ruci.


Kada bi paket ''pričaj više'' mogao da priča ali ne sme, nego se pretvorio u paket ''pričaj manje'' ili paket ''ćuti''. Ili paket ''sagni glavu a digni ruku''. Svega se nagledasmo. U zemlji i sa ljudima koji gospodare našom zemljom, slavom, porodicama, datim životima zarad telefonije i profita sve je moguće. Samo da se opredelimo za minute, ili sate... koliko nam ih je ostalo, koliko nama a koliko Kosovu? Koliko Lazaru a koliko Milošu? A naš operater gadan, gladan, bezobrazan i zao. Pa ne vidi suze, jad i bol, glad i patnju nego gleda protok. Nekog dariva sa 1 GB nekog sa 2 GB. A nekog drži u mraku informacija. I to uvek one koji zalegoše svojim životima za njegov desk top ili lap top ili smartphone...


Jednoj smo granici, našoj granici, pa skoro i okrenuli leđa samo čekamo da vidimo sa koliko će protoka da nas darivaju za to. Ima još jedna, ona najveća... I nju će da darivaju u naše ime i za naš račun. Samo da se preračunaju u protoku i u Giga Bajtima, besplatnim minutama i ''check inn-u''...



Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2016 ::    Hvala na interesovanju



Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.