Patrijarh: Sloboda nije moguća u lažnoj državi Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2019, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh: Sloboda nije moguća u lažnoj državi Kosovo

Smatramo da je jedan od bitnih preduslova za rešenje problema na Kosovu i Metohiji izgradnja društva zasnovanog na vladavini prava, u kome ljudi različitog porekla mogu da žive u miru, uz punu zaštitu i poštovanje svačijeg verskog, kulturnog i narodnog identiteta, poručio je danas u božićnoj poslanici patrijarh srpski Irinej.

Govoriti o trajnijem rešenju problema na Kosovu i Metohiji bez uvažavanja ovih preduslova značilo bi prihvatiti ratno i poratno etničko čišćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i otimačinu kao svršen čin i odbaciti sve vrednosti na kojima, bar načelno, počiva hrišćanska Evropa, ali i čitav svet, ocenio je poglavar Srpske pravoslavne crkve.

Sve što zahtevamo za našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji, rekao je patrijarh Irinej, spremni smo da pružimo i pružamo i svim narodima koji žive ili na Kosovu i Metohiji ili u drugim krajevima Srbije.

Irinej dodaje da ta sloboda za srpski narod i za sve druge nije moguća u samoproglašenoj lažnoj državi Kosovo, objavljeno je na sajtu SPC.

To najbolje dokazuju događaji naših dana: varvarsko lišavanje srpskog naroda na Kosovu i u Metohiji namirnica, lekova i drugih stvari neophodnih za život uvođenjem već zloglasnih taksi, stalne pretnje, hapšenja i mnogo šta drugo, a najnovije je osnivanje takozvane kosovske vojske, u cilju daljeg zastrašivanja i konačnog izgona svih Srba, kako onih južno od Ibra tako i onih severno od te srpske reke, upozorio je patrijarh.

Pozdravljamo našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji u njihovim naporima da opstanu i ostanu na zavetnoj srpskoj zemlji, rečima koje Hristos upućuje svojim sledbenicima kroz vekove: "Ne boj se, malo stado!", poručio je patrijarh.

Ceo tekst poslanice
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.