Patrijarh Irinej: Manastiri na Kosovu nada našeg naroda

Izvor: RTS, 17.Okt.2018, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej: Manastiri na Kosovu nada našeg naroda

Tokom posete Kosovu i Metohiji patrijarh srpski Irinej je, zajedno sa patrijarhom antiohijskim i celog Istoka Jovanom X, obišao Pećku patrijaršiju i manastir Visoke Dečane i tom prilikom poručio da su gradovi na Kosovu gotovo ostali bez srpskog naroda i da Srbi koji su ostali u njima žive u teškim uslovima, lišeni slobode i svih ljudskih prava.
"Njihova imovina je uzurpirana, u njihove domove ušli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su Albanci. Svakodnevno čujemo da mnogi stradaju, a to se sve čini sa namerom da se Srbi ne bi vratili na Kosovo. Ostali su nam manastiri, oni koji nisu porušeni, oni su nada našeg naroda da će se nekada vratiti na ove prostore. Oni danas predstavljaju našu istoriju, kulturu i naš narod", poručio je patrijarh Irinej iz Pećke patrijaršije, prenosi televizija Hram.

Nakon Pećke patrijašije crkvene delegacije posetili su manastir Visoke Dečane, gde ih je dočekao episkop raško-prizrenski vladika Teodosije sa sveštenstvom i monaštvom. 
On je istakao da i pored svih teškoća naš narod i dalje opstaje na svojim vekovnim ognjištima, preneo je RTK2.
Dvojica crkvenih poglavara sutra bi trebalo da posete manastir Gračanicu, a svoju posetu nastavljaju u Eparhiji niškoj.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Irinej: Manastiri na Kosovu nada našeg naroda

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Okt.2018

PEĆ - Patrijarh srpski Irinej danas je tokom posjete Kosovu i Metohiji zajedno sa Patrijarhom antiohijskim i celog Istoka Jovanom X obišao Pećku Patrijaršiju i manastir Visoke Dečane.

Nastavak na Nezavisne Novine...

"Imovina im je uzurpirana, u domove im ušli Albanci" Irinej poručio da je SAMO JEDNA STVAR nada SRPSKOG NARODA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2018, 01:26

Patrijarh srpski Irinej danas je tokom posete Kosovu i Metohiji zajedno sa Patrijarhom antiohijskim i celog Istoka Jovanom X obišao Pećku Patrijaršiju i manastir Visoke Dečane...Patrijarh Irinej je poručio da su gradovi na Kosovu gotovo ostali bez srpskog naroda i da Srbi koji su ostali u njima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.