Parlament tzv. Kosova o transformaciji KBS 14. decembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2018, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament tzv. Kosova o transformaciji KBS 14. decembra

Sednica kosovske skupštine na kojoj bi trebalo da budu usvojena tri zakona o transformaciji tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, zakazana je za petak, 14. decembra u 10 sati, piše prištinska Koha.

Istog dana u 17 sati tim povodom će u Ministarstvu kosovskih snaga bezbednosti biti održana svečanost, preneo je list u onlajn izdanju.

Toga dana na dnevnom redu parlamenta će se naći samo jedna tačka dnevnog reda, koja obuhvata razmatranje Nacrta zakona o Ministarstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odbrane, Nacrta zakona o Bezbednosnim snagama Kosova i Nacrta zakona o službi u Bezbednosnim snagama Kosova.

Na Kosovo stigla vojna oklopna vozila iz SAD

Viskokomobilna višenamenska vojna vozila (HMMWV) stigla su iz SAD na Kosovo i očekuje se da će biti na raspolaganju Oružanim snagama Kosova, objavila je danas RTK2.

Kako se navodi, na Kosovo su stigla 24 blindirana oklopna vozila "Hamvi" (Humvee), i podseća da je u julu ove godine kosovska vlada potpisala ugovor o kupovini 51 vozila.

Ceremonija prijema održana je u prostorijama kasarne Bezbednosnih snaga Kosova i na njoj su učestvovali visoki lokalni i zvaničnici američke ambasade.

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet izjavio je prošle nedelje da je Vašington dosledno podržžavao razvoj Kosovskih snaga bezbednosti i njihovu transformaciju u oružžane snage.

On je za RTK na albanskom jeziku rekao da su SAD uložžile puno novca u obuku, kao i da je evolucija KSB u oružžane snage Kosova pozitivan korak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.