Na Kosovo iz SAD stigla 24 blindirana vozila hamvi

Izvor: B92, 10.Dec.2018, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Kosovo iz SAD stigla 24 blindirana vozila "hamvi"

Priština -- Visokomobilna višenamenska vojna vozila (HMMWV) stigla iz SAD na Kosovo i očekuje se da će biti na raspolaganju Oružanim snagama Kosova, objavila je danas RTK2.

Kako se navodi, na Kosovo su stigla 24 blindirana oklopna vozila "hamvi" i podseća da je u julu ove godine kosovska vlada potpisala ugovor o kupovini 51 vozila.

Ceremonija prijema održana je u prostorijama kasarne Bezbednosnih snaga Kosova i na njoj su učestvovali visoki lokalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zvaničnici američke ambasade.

Sednica kosovske skupštine na čijem će dnevnom redu biti formiranje takozvane vojske Kosova zakazana je za 14. decembar, navodi RTK2 i dodaje da uoči te sednice predsednik skupštine Kadri Veselji boravi u poseti SAD.

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet izjavio je prošle nedelje da je Vašington dosledno podržavao razvoj Kosovskih snaga bezbednosti i njihovu transformaciju u oružane snage.

On je za RTK na albanskom jeziku rekao da su SAD uložile mnogo novca u obuku, kao i da je evolucija KSB u oružane snage Kosova pozitivan korak.

Inače, prošle sedmice beogradski mediji pisali su o tome da je, po nalogu Vašingtona, put Albanije pa do Kosova krenuo kontingent najsavremenijeg oružja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZVECKA SE ORUŽJEM! Zlo se na KOSOVU SPREMA! Amerikanci poslali OKLOPNA VOZILA Albancima - upotrebiće ih za VOJSKU?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2018

 Viskokomobilna višenamenska vojna vozila (HMMWV) stigla su iz SAD na Kosovo i očekuje se da će biti na raspolaganju Oružanim snagama Kosova, objavila je danas RTK2...Kako se navodi, na Kosovo su stigla 24 blindirana oklopna vozila "Hamvi" (Humvee), i podseća da je u julu ove godine tzv. kosovska...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.