Palma: JS će učestvovati u dijalogu o Kosovu

Izvor: B92, 01.Avg.2017, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palma: JS će učestvovati u dijalogu o Kosovu

Jagodina -- Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković - Palma kaže da će stranka na čijem je čelu učestovati u dijalogu o Kosovu, jer je cilj da se pronađe rešenje.

To rešenje bi, kako je rekao, trebalo da uvaži realnost s jedne i interese Srbije i srpskog naroda s druge strane, odnosno etničko pravo Albanaca i istorijsko pravo Srba.

U pisanoj izjavi za medije Marković kaže da je inicijativa mudar i pragmatičan potez predsednika Srbije, te navodi da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je važno i to što je on rekao da poziv na dijalog o Kosovu i Metohiji nije već gotovo rešenje ili priznavanje nezavisnosti Kosova.

"JS će aktivno učestovati u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji i izneti svoj predlog i smatramo da svi odgovorni političari, bez obzira da li su na vlasti ili opozicija, treba da prihvate poziv predsednika Srbije, jer se radi o pitanju koje je daleko od dnevne politike. Kosovo i Metohija je naše vekovno pitanje i tako ga treba posmatrati", naveo je Marković.

Uizjavi, koja je poslata sa privatnog mejla novinara TV "Palma plus" Steve Grkiniće, navodi se i da JS smatra da to isto treba da urade i kosovski Albanci, i da i oni pokrenu unutrašnji dijalog, koji će uvažiti i albanske i srpske interese".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Marković: JS će učestvovati u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Avg.2017

Jedinstvena Srbija (JS) će aktivno učestvovati u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji i izneti svoj predlog, saopštila je danas ta stranka..."Jedinstvena Srbija smatra da je predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića o pokretanju unutrašnjeg dijaloga o rešavanju pitanja Kosova i Metohije...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.